Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Kas jood kohvi õigesti? Levinud viga võib selle tervislikku mõju rikkuda

Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

​Uuringu käigus analüüsiti ligi 290 000 inimese kohvitarbimist, kellest peaaegu 13 000 diagnoositi II tüübi diabeet. Tulemused näitasid, et inimesed, kes jõid musta kohvi, vähendasid oma II tüübi diabeedi riski igapäevase kohvitassi kohta kümne protsendi võrra. Sama kasu saadi ka siis, kui kohvile lisati piima.

Kuid need, kes lisasid kohvile suhkrut, said ainult poole sellest kasust – nende II tüübi diabeedi risk vähenes ühe tassi kohta vaid viis protsenti.

See puudutas inimesi, kes lisasid kohvile keskmiselt ühe teelusikatäie suhkrut.

Tagasi üles