Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

VÄIKE KAVALUS Uskumatult lihtne nipp hoiab kartulid pikalt värskena (1)

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kartuleid tuleb hoiustada jahedas ning kuivas kohas, eemal otsesest päevavalgusest. Kindlasti ei tohi kartuleid hoiustada õhukindlas kotis või anumas, kuna kartulitelt erituv niiskus tekitab suurepärase keskkonna hallituse vohamiseks. Kuna riknenud või liiga idanenud kartulid visatakse sageli ära, põhjustab see asjatuid toidujäätmeid.

Kartulid, mida ei ole nõuetekohaselt ladustatud, sageli idanevad või hakkavad mädanema. Selle vältimiseks soovitavad kogenud köögiviljakasvatajad hoida õunu kartulite kõrval keldris, vahendab Express. Õunad aitavad pikendada kartulite säilitusaega vähemalt kolm korda. 

«Kartulite säilitamine koos õunaga aitab vältida idanemist ja hoiab need kauem värskena. See on lihtne viis vähendada jäätmeid ja muuta toidukaubad kauem säilivaks,» selgitasid ettevõtte Wheeldon Brothers eksperdid.

Märksõnad

Tagasi üles