Kas teile meeldiks väike jahuussi muffin? Või äkki ussivõileib? See, mis kõlab pigem džunglilaagri kui pagaritöökojana, on nüüd Euroopas toidureaalsuseks saamas – vähemalt nende jaoks, kes seda soovivad.
Tellijale
Euroopa Liit on otsustanud: jahumardikaid võib nüüd inimtoitu toppida (2)
Euroopa Komisjon on vastu võtnud uue määruse 2025/89, mis hakkas kehtima 10. veebruaril 2025. Määrus võimaldab tuua turule hariliku jahumardika (Tenebrio molitor) vastsetest jahvatatud ja UV-kiirgusega töödeldud pulbri. Uudistoit lisatakse Euroopa Liidu ametlikku loetellu ning seda võib kasutada mitmesugustes produktides, sealhulgas saia- ja leivatoodetes, kookides, pastas, töödeldud kartulitoodetes, juustutoodetes ning puu- ja köögiviljahoidistes.