:format(webp)/nginx/o/2025/02/11/16648417t1h6d70.jpg)
Kas teile meeldiks väike jahuussi muffin? Või äkki ussivõileib? See, mis kõlab pigem džunglilaagri kui pagaritöökojana, on nüüd Euroopas toidureaalsuseks saamas – vähemalt nende jaoks, kes seda soovivad.
Kas teile meeldiks väike jahuussi muffin? Või äkki ussivõileib? See, mis kõlab pigem džunglilaagri kui pagaritöökojana, on nüüd Euroopas toidureaalsuseks saamas – vähemalt nende jaoks, kes seda soovivad.
Euroopa Komisjon on vastu võtnud uue määruse 2025/89, mis hakkas kehtima 10. veebruaril 2025. Määrus võimaldab tuua turule hariliku jahumardika (Tenebrio molitor) vastsetest jahvatatud ja UV-kiirgusega töödeldud pulbri. Uudistoit lisatakse Euroopa Liidu ametlikku loetellu ning seda võib kasutada mitmesugustes produktides, sealhulgas saia- ja leivatoodetes, kookides, pastas, töödeldud kartulitoodetes, juustutoodetes ning puu- ja köögiviljahoidistes.