Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

ETTEVAATUST Armastatud köögivilja ei tohiks toorelt süüa

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Oad sobivad suurepäraselt peaaegu iga roa lisandiks või suisa eraldi vahepalaks. Paljude oaliikide puhul pole nende toorena tarbimine mingi probleem, ent nagu elus ikka, leidub ka siin erandeid.

Erandiks on nimelt rohelised oad, sealhulgas näiteks harilikud aedoad ehk Türgi oad ning õisoad. Need sisaldavad mürgist valguühendit, niinimetatud fasiini, mis paneb punased verelibled kehas kokku kleepuma. Tagajärjeks on iiveldamine, oksendus ja kõhulahtisus. Suures koguses tooreste roheliste ubade söömine võib isegi surmaga lõppeda.

Oluline on meeles pidada, et ube ei tohi süüa toorelt, kirjutab Iltalehti.

Märksõnad

Tagasi üles