Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

VAU, LIHTSALT VAU Rimi küpsetas eelmisel aastal just nii mitu pitsat päevas

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Eestlased on Baltikumis suurimad pitsasõbrad – meie kaasmaalased ostsid Rimi Eesti kauplustest möödunud aasta jooksul kokku pea miljon pitsat. Eestis on suurimad pitsasõbrad Tallinnas ja Harjumaal, kus aasta peale läks kaubaks üle poole miljoni pitsa, teisel kohal on Tartumaa üle 120 000 pitsaga ja kolmandal Pärnumaa, kus osteti enam kui 50 000 pitsat. Päevas valmis ligemale 2500 eriilmelist pitsat.

Rimi valikus on kokku 16 erinevat pitsat, millele lisandusid möödunud aastal uuendusena õhukese põhjaga pitsad. Rimi Eesti ostujuhi Marilin Jürissoni sõnul areneb pitsavalik pidevalt ning uusi maitseid testitakse põhjalikult. 

Kõige populaarsem pitsa oli Rimis eelmisel aastal kanapitsa, millele on aeg-ajalt konkurentsi pakkunud soodsa hinnaga kampaaniapitsad. Teisel kohal on singi-šampinjoni pitsa, kolmandal viineripitsa, millele järgnevad hakkliha- ja muud pitsad. Tooteid arendatakse pidevalt – küsitakse klientide arvamust, analüüsitakse konkurentide valikut ning jälgitakse rahvusvahelisi trende.

Jürissoni sõnul töötavad igas Rimi poes koolitatud pitsameistrid. «Paljud meie müüjad on läbinud ümberõppe ja nii on neist saanud pitsameistrid. Pitsa küpsetamisel on väljaõpe väga oluline, sest retseptidest tuleb täpselt kinni pidada,» rääkis Jürisson.

«Eelmisel aastal käisid meil külas pitsameistrid Itaaliast, kes kiitsid meie ahjusid. Õhukese põhjaga itaaliapäraste pitsade retseptid on välja töötatud koostöös Itaalia pitsameistritega. Hoolimata Eesti väiksusest oleme pitsamüügis ees nii Lätist kui ka Leedust – tõeline pitsarahvas,» rõõmustas Jürisson.

Eestis on suurimad pitsasõbrad Tallinnas ja Harjumaal, kus aasta peale läks kaubaks üle poole miljoni pitsa, teisel kohal on Tartumaa ligi 125 000 pitsaga ja kolmandal Pärnumaa, kus osteti enam kui 50 000 pitsat.

Kui enamasti on üle Eesti ikka samad lemmikud – kanapitsa, singi-šampinjoni pitsa ja viineripitsa –, siis üllatasid Järva ja Võru. Võrukad eelistavad viineripitsa asemel hoopis hakklihapitsat ja järvakad eelistavad hakklihapitsat singi-šampinjoni pitsale. Tartlased, Viljandi ja Ida-Viru elanikud söövad lisaks klassikalistele valikutele eestlastest kõige enam kreveti-juustu pitsat (tartlased üle 3200 pitsa ja idavirulased üle 1500 pitsa). Teistes maakondades see pitsa esikümnesse ei pääsenud. Ja pipravorstipitsat ei sööda üheski maakonnas nii palju kui Pärnus – seda osteti enam kui tuhat korda.

Märksõnad

Tagasi üles