Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

KÖÖGISALADUS Lihtne meetod, kuidas säilitada kurkide värskus ja mahlasus

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

​Pole vahet, kas tegemist on aiast korjatud või poest ostetud kurgiga – kõige olulisem on, et see oleks krõmpsuv ja värske. Selleks, et viljaliha püsiks värskena, on oluline kurke õigesti säilitada.

Olgugi et kurk koosneb suuresti veest, sisaldab see ka väärtuslikke toitaineid, nagu kaalium, jood, mangaan, väävel ning vitamiinid A, B ja C. Seetõttu on kurk suurepärane lisand salatites, võileibadel või lihtsalt värskendava vahepalana.

Siiski on üks probleem – kurgid kuivavad kiiresti ja tihti on selle põhjuseks vale säilitamine.

Märksõnad

Tagasi üles