Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Valmista friikartuleid kuumaõhufritüüris nagu proff, vältides üht levinud viga

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Friikartulid on üks nendest toitudest, mida saab väga edukalt kuumaõhufritüüris valmistada, aga ainult siis, kui väldid teatud vigu, mis võivad lõpptulemuse rikkuda.

Kuumaõhufritüüri teeb ahvatlevaks selle lihtsus – viska midagi sinna sisse, vajuta nuppu ja toit ongi valmis. Jah, ka friikartuleid saab nii valmistada, kuid lõpptulemus jätab soovida. 

Kuumaõhufritüüri sees ringleb kuum õhk ning see õhuliikumine muutub ebaühtlaseks kui korv, milles friikartulid asetsevad, on liiga täis. Seega on esimene reegel panna kuumaõhufritüüri paras kogus friikartuleid, et õhul oleks ruumi nende ümber liikuda. Vastasel juhul on tulemuseks lödid kartulipulgad. 

Tagasi üles