Prisma jagab toitu loomadele ja riideid hooldekodule

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prisma kauplus.
Prisma kauplus. Foto: Raigo Pajula

Kui Rimil ja Säästumarketil on plaanis hakata realiseerimistähtajale lähenevat toidukaupa, mis praegu ära visatakse, kodututele pakkuma, siis Prisma kinnitab, et vähemalt katkise pakendi tõttu müügikõlbmatu toit läheb neil loomade varjupaigale.


Prisma kommunikatsioonijuht Kadri Lainas märkis, et neil on kulinaarialett väiksem kui teistes poodides ja ülejäägid on suhteliselt väikesed. Salateid, mida näiteks Rimi plaanib hakata realiseerimistähtajale läheneval õhtul kodututele edastama, pole aga Prismas Lainase sõnul  lahtiselt üldse. 

«Kui tootel hakkab realiseerimistähtaeg lähenema, siis me hindame selle alla. Kui tal on realiseerimistähtaeg üle, siis me enam ei müü,» ütles Lainas. Kodututele jagamine oleks aga Lainase sõnul siiski riskantne, sest realiseerimistähtaja ületanud toote söömine võib olla tervisele ohltik.

«Me leiame, et oleks vastutustundetu seda kellelegi anda,» märkis ta. Lainas lisas, et näiteks garderoobikaupu, mis pole enam müügikõlbulikud, viiakse Pärnu hooldekodule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles