Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

PEAKOKK AVALDAB Mida ütlevad kala soomused tema värskuse kohta

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Kõige värskema kala ostmiseks on olemas soovitused selle kohta, kuidas kala silmi ja lõpuseid korralikult uurida. Kui aga osta filee, tuleb tihtipeale usaldada oma sisetunnet või tootel märgitud kuupäeva. Läti peakokk avaldab veel ühe hea nõksu, mille abil leida värskemast värskem kala.

Läti peakokk Ina Polštšenko ütleb, et mida lihtsam on kalalt soomuseid eemaldada, seda kauem on see seisnud külmkapis. See ei tähenda, et tegu oleks riknenud kalaga, lihtsalt see ei ole enam nii värske, kui see kunagi oli.​

Kokk juhib tähelepanu ka sellele, et kala puhastatakse soomustest juhul, kui seda on kavas küpsetada koos nahaga. Ent, kui kala nahka ei ole kavas süüa, võib seda muretult koos kõigi soomustega praadida. See säästab puhastamisele kuluvat aega, ennetades suuremat segadust köögis, kirjutab TVNET.

Tagasi üles