Tänavuse Tallinna Restoranide Nädala üks olulisemaid uuendusi on esmakordselt lisandunud «Tasting Menu» kategooria, mis pakub gurmaanidele unikaalse võimaluse kogeda tipptasemel gastronoomiat. Kategooria raames on Tallinna tippkokad kokku pannud spetsiaalsed mitmekäigulised menüüd, mis viivad külalised maitseelamuste rännakule, ühendades innovatsiooni, traditsioonid ja hooajalised kvaliteetsed toorained.
«Tasting Menu on mõeldud neile, kes soovivad midagi enamat kui lihtsalt õhtusööki – see on gastronoomiline teekond, kus iga roog on hoolikalt valitud ja viimistletud, et pakkuda terviklikku ja meeldejäävat elamust,» selgitas Tallinna Restoranide Nädala projektijuht Mairit Saluveer. «Oleme näinud, et meie külastajad otsivad üha enam sügavamaid ja eksklusiivsemaid maitseelamusi ning seetõttu oleme sel aastal avanud selle täiesti uue võimaluse.»
Alates 2011. aastast toimunud Tallinna Restoranide Nädal on saanud armastatud traditsiooniks nii kohalike kui ka rahvusvaheliste toidusõprade seas. Selle raames on seni müüdud enam kui 260 000 menüüd ning iga aastaga laieneb osalevate restoranide valik veelgi. 2025. aasta sündmus pakub senisest enam toiduelamusi, mis tutvustavad nii kohalikku kui ka rahvusvahelist kööki.
Tallinna Restoranide Nädala eesmärk on elavdada restoranikultuuri, tuues restoranidesse tavapärasest rohkem külalisi,pakkudes restorani à la carte roogi taskukohasemate hindadega. Lisaks pööratakse erilist tähelepanu keskkonnasõbralikele valikutele: restoranid saavad pakkuda rohetähisega roogasid, mida on võimalik leida rubriigist «Rohelised valikud».
«Ootame kõiki toidusõpru nautima unustamatuid maitseelamusi ja avastama Tallinna restoranimaastiku parimaid pärle. Sel aastal on valik mitmekesisem kui kunagi varem ning loodame, et iga külastaja leiab just endale sobiva gastronoomilise elamuse,» märkis Saluveer.
Tallinna Restoranide Nädala kohtade reserveerimine ja piletimüük on avatud veebilehel www.tallinnrestaurantweek.ee. Broneeringute arv on piiratud, seega soovitame huvilistel kiirustada!