Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

MEMME VASTLASUPP Tippkoka uuenduslik retsept vastlapäevaks

Copy
Marko Kokmann.
Marko Kokmann. Foto: Vallo Kruuser

Nõo Lihatööstuse tehnoloog ja tunnustatud kokk Marko Kokmann jagab uuenduslikku retsepti, kuidas valmistada selle talvehooaja parimast süldist maitsev vastlasupp.

Memme vastlasupp.
Memme vastlasupp. Foto: Vallo Kruuser

Supi jaoks läheb vaja:

  • 500 g Nõo Lihatööstuse «Memme suur sült»
  • 70 g keskmise suurusega porgandit, peeneks riivituna või hakituna
  • 70 g herneid (umbes peotäis)
  • Maitserohelist (petersell, roheline sibul, till), peeneks hakituna
  • Soola ja musta pipart maitse järgi
  • Vajadusel vett

Valmistamine:

  1. Ühest 500-grammisest süldist saab valmistada kaks suurt või kolm keskmist portsjonit suppi.
  2. Alusta sellest, et lõikad külma süldi tükkideks, et liha kiud oleksid väiksemad. Seejärel kuumuta poti põhjas väheses õlis peeneks hakitud porgandit, kuni see muutub kergelt läbipaistvaks.
  3. Lisa tükeldatud sült ning kuumuta segu tasasel tulel umbes 10 minutit, aeg-ajalt segades. Kui soovid vedelamat konsistentsi, lisa vajadusel veidi vett.
  4. Maitsesta supp soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga. Valmistamise lõpus lisa herned ning hakitud maitserohelised.
  5. Serveeri supp kuumalt koos värske leivaga.
Tagasi üles