:format(webp)/nginx/o/2025/03/03/16693796t1ha7c4.jpg)
Nõo Lihatööstuse tehnoloog ja tunnustatud kokk Marko Kokmann jagab uuenduslikku retsepti, kuidas valmistada selle talvehooaja parimast süldist maitsev vastlasupp.
/nginx/o/2025/03/03/16693798t1hd1cc.jpg)
Supi jaoks läheb vaja:
- 500 g Nõo Lihatööstuse Memme suurt sülti
- 70 g keskmise suurusega porgandit, peeneks riivituna või hakituna
- 70 g herneid (umbes peotäis)
- maitserohelist (petersell, roheline sibul, till), peeneks hakituna
- soola ja musta pipart maitse järgi
- vajadusel vett
Valmistamine:
- Ühest 500-grammisest süldist saab valmistada kaks suurt või kolm keskmist portsjonit suppi.
- Alusta sellest, et lõikad külma süldi tükkideks, et liha kiud oleksid väiksemad. Seejärel kuumuta poti põhjas väheses õlis peeneks hakitud porgandit, kuni see muutub kergelt läbipaistvaks.
- Lisa tükeldatud sült ning kuumuta segu tasasel tulel umbes 10 minutit, aeg-ajalt segades. Kui soovid vedelamat konsistentsi, lisa vajadusel veidi vett.
- Maitsesta suppi soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga. Valmistamise lõpus lisa herned ning hakitud maitserohelised.
- Serveeri supp kuumalt koos värske leivaga.