Skip to footer
Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Vaid see on õige viis teele sidruni lisamiseks: muidu rikud joogi maitse!

Sidruniga tee.

Kuum tee sidruniga, diivan, soe pleed ja mõnus õhtu kuuluvad omavahel justkui kokku. Külmast kargest õhust tuppa tulles on soe kosutav tassitäis üks mõnusamaid viise jälle puna palgele saada, lisaks on see ka igati kasulik. Kuid kas oskad seda õigesti teha? 

Kui sulle meeldib teed juua, oled sellesse kindlasti ka sidrunit lisanud. Olgu tegu siis lihtsa pakitee, kvaliteetsetest teelehtedest valmistatud puruteega või meeldib kodumaist taimeteed limpsida. Selgub, et 95 protsenti inimesi paneb oma tee sisse sidruni valesti ja see halvendab joogi maitset, muutes selle vähem kasulikuks ja nautimisväärseks. 

Kuidas sidruniga teed teha: juhised samm-sammult 

  • Tee aromaatseks ja maitsvaks valmistamiseks on esimese sammuna vaja värsket vett. See tuleb kuumutada keemistemperatuuri lähedale, kuid mitte vulinal keema ajada.
  • Vala kuum vesi teelehtedele ja lase kolm kuni viis minutit tõmmata. Sellest ajast piisab, et teelehed annaksid oma maitse ja aroomi välja. Teelehti ei tohi liiga kauaks ligunema jätta, see muudab joogi mõruks. 
  • Alles pärast teelehtede eemaldamist tuleks lisada sidrun, sest kõrge temperatuur hävitab tsitrusviljades sisalduva C-vitamiini. Optimaalne temperatuur, kui sidruniviil kruusi pista, on umbes 70–80 kraadi.
  • Sidrun peab olema värske või sügavkülmast võetud. Tsitruselised läbi külmudes oma häid ja kasulikke omadusi ei kaota. 
  • Mett või suhkrut ei tohiks lisada kohe pärast sidrunit. Sidrunhape võib magusainega reageerida, andes teele ebameeldiva maitse. Pead veidi ootama, et tee jahtuks ja siis selle magusust oma maitse järgi paika timmima. 
Kommentaarid
Tagasi üles