Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

UNUSTA ÄRA Neid köögivilju ei tohiks toorelt süüa (2)

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Arstid hoiatavad, et teatud köögivilju ei tohiks toorelt tarbida, kuna need võivad sisaldada kahjulikke aineid või põhjustada ebameeldivaid seedeprobleeme. Allpool on loetelu köögiviljadest, mida soovitatakse enne tarbimist kuumtöödelda.

Köögiviljade kuumtöötlemine aitab vähendada või kõrvaldada kahjulikke aineid ning muudab need kergemini seeditavaks. Seetõttu on soovitatav eelmainitud köögivilju enne tarbimist keeta, aurutada või muul viisil kuumtöödelda, vahendab Vakarys Ekspresas.

  • Kartul. Toores kartul sisaldab solaniini, mis võib põhjustada iiveldust ja peavalu.
  • Baklažaan. Toores baklažaanis leidub hulganisti solaniini, mis võib olla mürgine.
  • Punased oad. Toored oad sisaldavad lektiine, mis võivad põhjustada iiveldust ja oksendamist.​
  • Spargel. Toores spargel võib olla raskesti seeditav ja põhjustada seedehäireid. 
  • Rabarber. Rabarberi lehed sisaldavad oblikhapet, mis võib olla mürgine.

Märksõnad

Tagasi üles