Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

TASUB TEADA Mitu korda võib toitu tegelikult üles soojendada

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Selleks et toit ei läheks raisku, lastakse see enamasti mikrolaineahjus soojaks või tehakse ülejääkidest hoopis uus söök. Kahjuks on nii mõnegi tavalise toidu korduvsoojendamine tervisele kahjulik, eriti kui seda toitu on juba algusest valesti säilitatud.

Reeglina soovitatakse valmistehtud toitu vaid üks kord üles soojendada. Pärast valmistamist ja jahtumist võib toit seista toatemperatuuril kuni kaks tundi, seejärel tuleb see külma ära panna.

Nii mõnegi tavalise toidu korduvsoojendamine on tervisele kahjulik, eriti kui seda toitu on juba algusest valesti säilitatud. Rootsi koka Cecilia Lundini sõnul võib sama potti mitu korda uuesti soojendada, kui meeles pidada üht tähtsat nüanssi.​

Märksõnad

Tagasi üles