Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Kuumaõhufritüür võib sind haigeks teha: kuidas vältida ohtlikku toidumürgitust?

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Viimastel aastatel on kuumaõhufritüürid vallutanud köögid üle maailma. Need mugavad seadmed küpsetavad toitu kiiresti ja ühtlaselt, kasutades samal ajal märksa vähem õli kui traditsioonilised fritüürid. Kuid paljud inimesed ei teadvusta, et kuumaõhufritüüride populaarsuse varjus peitub oht, mis võib viia toidumürgituseni. Nimelt teevad paljud seda levinud, kuid ohtlikku viga – nad ei puhasta fritüüri pärast igat kasutuskorda.

Määrdunud fritüür võib põhjustada tõsiseid terviseprobleeme

Paljud ei pese oma ahju ega mikrolaineahju pärast igat kasutuskorda, mistõttu tundub loogiline, et ka õhufritüüri võiks jätta puhastamata. Kuid see võib olla ohtlik.

Tagasi üles