Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Fazer toob turule ainulaadsed tulevikutoidud, mis sisaldavad õhust valmistatud valku

Copy
«Taste the Future» sarja tooted.
«Taste the Future» sarja tooted. Foto: Fazer

Soome toidutootja Fazer esitles 13.–14. märtsil San Franciscos toimunud Future Food-Tech üritusel oma uuenduslikke «Taste the Future» sarja tooteid. Sarja tootevalikust leiab šokolaadibatooni ja kaks erinevat kaerajooki, mille teeb eriliseks nendes sisaldub uut tüüpi valku nimega Solein®. Tegemist on õhust ja elektrist valmistatud valguga ning USA on hetkel teine riik maailmas, kus neid tooteid osta saab.

Proteiin otse õhust – toidutööstuse tulevik?

Solein® on Soome ettevõtte Solar Foodsi loodud valk, mis on toodetud fermentatsiooni abil, kasutades peamise ressursina õhku ja elektrit. See tehnoloogia võimaldab luua proteiinirikast toitu, mis vajab minimaalselt loodusressursse ja mille keskkonnamõju on võrreldes traditsioonilise põllumajandusega kaduvväike.

Tagasi üles