:format(webp)/nginx/o/2025/03/18/16720814t1hed1a.jpg)
Tomat on paljude toidulaudade lahutamatuks osaks, kuid selgub, et selle hoiustamine vales kohas võib märgatavalt mõjutada nii maitset kui ka säilivust. Kuigi paljud harjumuspäraselt panevad tomateid külmkappi, ei pruugi see alati olla parim valik.
Tomat on paljude toidulaudade lahutamatuks osaks, kuid selgub, et selle hoiustamine vales kohas võib märgatavalt mõjutada nii maitset kui ka säilivust. Kuigi paljud harjumuspäraselt panevad tomateid külmkappi, ei pruugi see alati olla parim valik.
Toiduraamatute autor ja Momables'i asutaja Laura Fuentes rõhutab, et tomatite hoiustamisel on oluline nende valmimisaste. «Rohelisi, tooreid tomateid ei tohiks kunagi külmkappi panna, sest jahe temperatuur peatab nende valmimisprotsessi täielikult,» selgitab ta. Küpsed, punased tomatid võivad aga külmikus kauem värskena püsida.