Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

See on halvim koht tomatite hoiustamiseks – ja kõik me teeme seda

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: sadecestock/Shutterstock

Tomat on paljude toidulaudade lahutamatuks osaks, kuid selgub, et selle hoiustamine vales kohas võib märgatavalt mõjutada nii maitset kui ka säilivust. Kuigi paljud harjumuspäraselt panevad tomateid külmkappi, ei pruugi see alati olla parim valik.

Toiduraamatute autor ja Momables'i asutaja Laura Fuentes rõhutab, et tomatite hoiustamisel on oluline nende valmimisaste. «Rohelisi, tooreid tomateid ei tohiks kunagi külmkappi panna, sest jahe temperatuur peatab nende valmimisprotsessi täielikult,» selgitab ta. Küpsed, punased tomatid võivad aga külmikus kauem värskena püsida. 

Tomatid pole mitte ainult maitsvad, vaid ka täis kasulikke toitaineid ning sobivad lugematutesse roogadesse. Kuid selleks, et säilitada nende parim maitse ja tekstuur, tuleks neid hoida vastavalt nende valmimisastmele.

Tagasi üles