Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Märgid, mis viitavad, et konservkala ei kõlba enam söömiseks

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Konservkala leiab ilmselt igast sahvrist, kuna on praktiline, toitainerikas ja pika säilivusajaga. Kuid kui kaua see tegelikult säilib? Millal tuleks purk avamata jätta ja mis viitab sellele, et konserv tuleks hoopis prügikasti visata? 

USA põllumajandusministeeriumi (USDA) andmetel võib tööstuslikult valmistatud konservkala säilida sahvris kuni viis aastat. Siiski märgib USDA, et ka pärast seda võib toode ohutu olla – kuigi maitse, tekstuur ja üldine kvaliteet võivad aja jooksul halveneda. Hoia konserve jahedas ja kuivas kohas ning ole teadlik, et pärast «parim enne» kuupäeva võib värskus väheneda.

Kas kala tüüp mõjutab säilivust?

Tagasi üles