Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Teadlased leiutasid banaani, mis ei lähe pruuniks

Banaanid. Pilt on illustreeriv.
Banaanid. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Suurbritannia biotehnoloogiaettevõte Tropic Biosciences on hakkama saanud väärt teoga, luues banaani, mis ei lähe pruuniks – vähemalt mitte sama kiiresti kui tavaline Cavendish.

Märtsis avalikustas ettevõte oma uue «mittepruunistuva banaani», mille eripära seisneb selles, et see säilitab kollase koore ja värske viljaliha senisest tunduvalt kauem. Tulemuseks on mitte ainult pikem säilivusaeg tarbijale, vaid ka oluliselt väiksem toidukadu. 

«Tropicu mittepruunistuvad banaanid võivad aidata vähendada toidukadu ja CO₂ heitmeid tarneahelas rohkem kui 25 protsendi võrra, kuna enam kui 60 protsenti eksporditud banaanidest rikneb enne, kui need jõuavad tarbijani,» teatas ettevõte pressiteates. «See uuenduslik toode võib kaasa aidata CO₂ vähenemisele sama palju, kui kaotada maanteedelt kaks miljonit sõiduautot.» 

Kommentaarid
Tagasi üles