Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

NÄDALA RESTORAN Armsaima nimega restoran Tartus tegi kevadõhtu maitsvaks

Pearoad on lauda saabunud: šnitsel Caesari kastme, tomatite ja juustuga ning kohafilee homaarikastme, lillkapsa ja õunaga. FOTO: Erakogu
Pearoad on lauda saabunud: šnitsel Caesari kastme, tomatite ja juustuga ning kohafilee homaarikastme, lillkapsa ja õunaga. FOTO: Erakogu Foto: Erakogu

Vana elumaja mõnus õhustik, vaatemänguline toidulift, peenemad road ja viimseni viimistletud mugavustoit, näiteks jumalikud friikartulid ja spargliburger - see kõik on restoran Spargel. Üks neist toredatest söögikohtadest, mis jäävad pisut peitu.

Kõige toredamad kipuvad olema sellised restoranid, mis on natuke peidus. Sellised, kuhu ei olegi võimalik päris juhuslikult sattuda, vaid pead sellest teadlik olema ja isegi pärast laua broneerimist õhtupimeduses natuke siia-sinna vaatama, et kus ta siis täpselt ikkagi asub. Tartus asuv Spargel on just niisugune restoran, mis on ennast üles seadnud vanaaegses elumajas Kalevi-nimelisel kõrvaltänaval, kuid ei muutu oma suuruses uhkeks ega kuuluta ennast üle terve tänava.

Alles hoovi astudes ja esiukse trepist üles sammudes näeb kokkasid läbi akna keldrikorrusel toimetamas ja uksest sisenedes saad krapsakatelt teenindajatelt täpselt sellise sooja vastuvõtu, mida jahedal kevadõhtul ootaks. Kujutan ette, et aastaaegade muutudes muudab ka Spargel natuke oma nägu – talvise lumesaju ajal oodatakse kliente küünlavalgel akna äärde istuma ja õues kuhjuvat lumevaipa jälgima, suvel aga terrassile välikohvikusse jäätist ja kokteile maitsma.

Kommentaarid
Tagasi üles