Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Madridi restoran jäi vahele tänavatuvide serveerimisega: kas sellist lindu üldse tohib süüa?

Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Hiljuti rahvusvahelist tähelepanu pälvinud juhtum Madridis, kus ametnikud avastasid, et Jin Gu nimelises restoranis pakuti tänavatuvi liha pardiliha pähe, on tekitanud paljudes küsimuse: kas tuvi üldse kõlbab süüa. 

Kahjuritõrje ettevõtte Integrum Services'i andmetel võivad tänavatuvid korraga kanda kuni 60 erinevat haigustekitajat, nende hulgas E. coli ja salmonellabaktereid ning mitmeid muid nakkusi, mis võivad inimestele tõsiseid terviseprobleeme tekitada. 

Briti Kahjuritõrje Assotsiatsiooni (BPCA) andmeil kannavad ligikaudu 49 protsenti tänavatuvidest haiguseid, mis võivad edasi kanduda inimestele. Nakkus levib peamiselt väljaheidete kaudu – kui väljaheide kuivab, võivad haigustekitajad osakestena õhku tõusta ja sissehingamisel inimest nakatada. 

Kommentaarid
Tagasi üles