Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

HEA MAITSE Tooted, milleta Soome tippkokk kunagi poest ei lahku

Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Tuntud Soome tippkokk ja Kotipizza loovjuht Risto Mikkolo eelistab oma toiduvalmistamisel mitmeid kindlaid koostisosi, mis peegeldavad tema kirge kohalike maitsete ja klassikalise kokanduse vastu. Siin on mõned tema lemmiktoorained, milleta ta poest ei lahku.

Mikkola toidufilosoofia keskendub kvaliteetsetele koostisosadele, traditsioonide austamisele ja maitsete tasakaalustamisele. Ta ühendab klassikalise kokanduse teadmised kaasaegsete tehnikate ja loovusega,

Mikkola on öelnud, et tema jaoks on oluline, et toit maitseks nii nagu see peab - ehtsalt ja ausalt. Ta ei poolda üleliigset keerukust ega peenutsemist, vaid usub pigem toorainesse. Tippkoka valikutes joonistuvad selgelt välja põhitoorained, mis on kvaliteetsed ja mitmekülgsed – nagu või, piim, sidrun, parmesani juust, pancetta, värsked ürdid. Ta kasutab pigem vähem, aga paremat.

Kommentaarid

Märksõnad

Tagasi üles