Skip to footer
Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

TEEME SELGEKS Kas üleöö toatemperatuuril seisnud toitu saab veel päästa

Pilt on illustreeriv.

Kui toit jäetakse ööseks toatemperatuurile, võib see muutuda bakterite kasvulavaks, seda eriti kui tegemist on kiiresti riknevate toiduainetega. Kas sellist toitu annab veel päästa?

Soome toiduameti teadur Petra Pasonen ütleb, et kui oled ebakindel toidu ohutuses, on parem see ära visata. Toidumürgituse risk ei ole väärt võimalikke terviseprobleeme.

Kui aga toit on juba üle kahe tunni toatemperatuuril seisnud, soovitab ta sellest loobuda. «Mõned bakterid võivad moodustada toksiine, mis on väga kuumakindlad ja mida ei saa isegi ülessoojendamisega hävitada,» ütleb ta.

Kommentaarid
Tagasi üles