Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Kas viskad asjata ära? Need kappi ununenud toidud on veel täiesti söödavad

Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Amada Ekeli / Shutterstock.com

Sool, mesi ja riis – need on toiduained, mille puhul ei tasu säilivuskuupäeva üle liigselt muretseda. Kui neid õigesti hoida, säilivad mõned tooted aastaid, teised aga põhimõtteliselt igavesti. 

Sool ja suhkur

Sool ja suhkur kuuluvad kõige vastupidavamate toiduainete hulka. Saksamaa Nordrhein-Westfaleni liidumaa tarbijakaitsekeskuse andmetel säilivad need kaks põhimõtteliselt igavesti, kui neid hoida kuivas ja õhukindlas anumas. Niiskus võib need küll kõvaks kamaraks kokku kleepida, ent kasutuskõlblikkust see ei mõjuta.

Kommentaarid
Tagasi üles