Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

TIPPKOKK SOOVITAB Söö oma aed umbrohust puhtaks!

Korvitäios naati. Pilt on illustreeriv.
Korvitäios naati. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

«Nõgesed, naat, võililled ja paljud teised loodusannid on nüüd täie hooga maa seest välja ronimas ning kevadel tasub neid kindlasti süüa,» ütleb Läti tippkokk Renārs Purmalis. Kevadisi rohelisi saadusi saab nautida mitte ainult värskelt, vaid neist saab valmistada ka igapäevaseid ja pidulikke toite. Läti Raadio 5 saates «Nogaršo ar pieci» jagas kokk nippe, kuidas kevadised umbrohud köögis särama panna.

Rauarikas naat sobib pestoks ja karpide kõrvale

Harilik naat (Aegopodium podagraria ) on paljudele aednikele tuttav umbrohi, mis kipub kiiresti levima. «Naat on rauarikas ja sobib suurepäraselt pestosse, salatitesse või näiteks rannakarpide valmistamisel peterselli asemel. See annab toidule mõnusa roheluse,» õpetas Purmalis.

Kommentaarid
Tagasi üles