Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Hommikusöögi suur küsimus: kas esimesena läheb kaussi piim või müsli?

Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Tualettpaberi rulli riputamine, spagettide murdmine või ananass pitsal – sellised väikesed, kuid kirglikud küsimused on pikalt tüli tekitanud. Täpselt sama kehtib hommikusöögi kohta: kas kõigepealt tuleks kaussi valada piim või müsli?

Londoni Ülikooli professor Barry Smith selgitas Daily Mailile, et küsimus pole pelgalt eelistuses, vaid ka tekstuuris ja maitses. «Müsli ei muutu nii kiiresti lödiks, kui see valada juba kausis oleva piima sisse,» ütles Smith. «Samas katab piim müslit paremini, kui see valada helveste peale.»

Tema sõnul sõltub palju ka müsli tüübist. «Karedam mahemüsli vajab rohkem leotamist, suhkrurikkad helbed lahustuvad aga kiiremini,» selgitas professor. «Lõppkokkuvõttes on oluline, millist tekstuuri inimene ise eelistab. Mõnele meeldib krõmpsuv, teisele pehme.»

Kommentaarid
Tagasi üles