![Kook.](http://f8.pmo.ee/umR8OV78Rc1073k1rIMqoFn_efc=/1442x0/filters:format(webp)/nginx/o/2012/04/29/1079234t1ha12a.jpg)
Hollandi teadlaste sõnul määravad toidu lõhn ja tekstuur selle, kui palju inimene seda süüa soovib.
Hollandi teadlaste sõnul määravad toidu lõhn ja tekstuur selle, kui palju inimene seda süüa soovib.
Kui pead toitu selle tekstuuri tõttu närima kaua, siis hammustad ja sööd seda vähem, vahendab geniusbeauty.com. Lisaks saab isu kiiremini täidetud, kui toidul on eriline maitse.
Hollandi teadlased leidsid, et lõhnu saab kasutada portsjonisuuruste kontrolli all hoidmiseks. Nad viisid läbi eksperimendi, milles katsealused sõid sama magustoitu, millel oli erinev maitse. Need, kelle kook oli hea ja tugeva lõhnaga, sõid vähem.
Teadlased usuvad, et toidu tugev maitse ja lõhn võivad vähendada selle söödavat kogust 5 kuni 10 protsenti. See tuleneb sellest, et inimesed söövad rohkem, kui nad ei tunne toidu lõhna ning neile tundub, et neil ei ole toidust veel küllalt.