Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

TARK TEADA Väga hea põhjus, miks ei tohiks toores kõrvenõgest süüa

Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Nõgesed on üks esimesi looduslikke hõrgutisi, mida saab kevadel varuma hakata. Tegu on tõelise väetoiduga, mille toitainerikkus ületab paljusid teisi.

Kõrvenõgese lehed ja varred on kaetud peente karvadega ehk trihhoomidega, mis sisaldavad ärritavaid aineid nagu histamiin, sipelghape ja serotoniin. Need ained võivad põhjustada põletustunnet, sügelust ja isegi allergilisi reaktsioone nahal ning suu limaskestal, vahendab Healthline. 

Nature Claim kirjutab, et lisaks võib toore kõrvenõgese söömine põhjustada suus ja kurgus turset ning mõnel juhul tõsisemaid allergilisi reaktsioone. 

Kommentaarid

Märksõnad

Tagasi üles