/nginx/o/2024/12/10/16535500t1h25a7.jpg)
Tunnustatud kokk ja Nõo Lihatööstuse tehnoloog Marko Kokmann annab suvise retseptisoovituse, kuidas valmistada selle aasta parimaks lihatooteks valitud armeeniapärasest grillsteigist grilliõhtu lemmikroog.
Nõo Lihatööstuse armeeniapärased grillsteigid pälvisid toiduajakirja Oma Maitse ekspertžürii tunnustuse Eesti selle aasta parima lihatootena. See andis tippkokale inspiratsiooni valmistada sellest tootest traditsioonilist armeeniapärast rooga koos lavashi ja marineeritud punase sibulaga.
«Minu armeeniast pärit sõbrad serveerivad tihti šašlõkki lavashiga – lavash võetakse kätte, liha pannakse sisse ja nii süüaksegi,» kirjeldas Kokmann. Koka sõnul peitub retsepti võlu just lihtsuses. «Mina lisasin sellesse traditsioonilisse kombinatsiooni vaid marineeritud sibula. Kui on hea ja kvaliteetne tooraine, siis ei tohiks üle mõelda,» rõhutas ta.
/nginx/o/2025/05/23/16865599t1h05f5.jpg)
Koostisosad:
- 1 pakk Nõo armeeniapäraseid grillsteike
- 200 g punast sibulat
- 2 dl punaseveini äädikat
- 2 dl vett
- 2 g jahvatatud pipart
- 7 g soola
- 30 g suhkrut
- 1 loorberileht
- 120 g lavashi (1 leht)
Valmistamine:
Koori ja viiluta punane sibul ning aseta kaussi. Pane potti veiniäädikas, vesi, sool, pipar, loorberileht ja suhkur. Kuumuta keemiseni nii, et suhkur oleks lahustunud ja kalla vedelik kohe sibulale peale. Jäta umbes 30 minutiks jahtuma.
Grilli armeenia grillsteigid. Kui liha on valmis, rebi lavashist käepärane tükk, lisa marineeritud sibul ja grillsteigi tükid. Soovi korral võid lisada oma meelepäraseid lisandeid ja naudi puhtaid maitseid.