Briti teadlaste uuringu kohaselt armastavad inimesed friikartulite lõhna, kuna selle aroomisegu sisaldab muu hulgas ka koorekompveki, sibula ja triikimislaua lõhna.
Briti teadlased uurisid friikartulite salapäraseid aroome
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teadlase Graham Claytoni andmetel on kartulilaastude lõhn palju keerulisem kui inimesed arvata oskavad, mistõttu ongi need saanud paljude lemmikuks, vahendab Ananova.
Claytoni sõnul leidsid nad oma uuringus, et kergelt küpsetatud ja pooltoored kartulid lõhnasid nagu mõru kakao, pikemal küpsetamisel lisandus neile aga veel ligi üheksa erinevat aroomi.
Clayton avaldas lisaks arvamust, et valminud uuringu põhjal võivad inimesed tulevikus hakata friikartuli aroomidest rääkima samamoodi nagu erinevatest veiniaroomidest.
Uuring viidi läbi Leedsi Ülikoolis Euroopa Komisjoni tellimusel.