Skip to footer
Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

PANEB MÕTLEMA Arst avaldab põhjuse, miks ta loobus õhufritüüri kasutamisest (1)

Pilt on illustreeriv.

Kuumaõhufritüüri populaarsusele on raske pidurit peale panna. Paistab, et kiirelt ja tervislikult toitu valmistav masin on tulnud selleks, et jääda. Menuka toote varjus on aga üks oluline nüanss, mis tahes tahtmata meenutamist vajab.

Nimelt teevad paljud seda levinud, kuid ohtlikku viga – nad ei puhasta fritüüri pärast iga kasutuskorda. Paljud ei pese oma ahju ega mikrolaineahju pärast iga kasutuskorda, mistõttu tundub loogiline, et ka õhufritüüri võiks jätta puhastamata. Kuid see võib olla ohtlik.

Kui valmistad näiteks kanaliha, mis pole korralikult läbi küpsenud ja võib sisaldada salmonellat, võivad bakterid siiski püsida fritüüri pinnal ja kanduda järgmisele toidule või kätele ja köögiriistadele. Lisaks toidumürgitusele suureneb ka vähktõve tekkerisk.

Kommentaarid (1)

Märksõnad

Tagasi üles