Odavam kohv võib sisaldada isegi kuni kaks korda rohkem kofeiini ja seitse korda rohkem niklit kui kallimad kohvimargid.
Odav kohv sisaldab rohkem kofeiini ja niklit
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii selgus Rootsi ajalehe Dagens Nyheter läbi viidud uuringus, kus võrreldi 12 filtrikohvi, vahendab Maaleht.
Rootsi organisatsiooni arvates on kofeiini sisalduse suur erinevus tingitud sellest, et odavamad margid sisaldavad rohkem robusta ube, mille kofeiinisisaldus on suurem kui kvaliteetseteks peetavatel araabika ubadel.
Niklisisaldust mõjutavad nii kasvukoht kui ka kasutatavad väetised ja tõrjevahendid.
Eurofins laboris tehtud analüüs näitas, et odavamates kohvimarkides on niklit umbes 880-1700 mikrogrammi kilo kohta, kallimates on see näitaja 240-400 mikrogrammi kilos.