Skip to footer
Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

ON, MIDA OODATA Eesti tippkokk avab «skandinaasiapärase» restorani Tallinna südalinnas

Martin Meikas

Ligi aasta restoranitööst puhanud ning uusi ideid kogunud Eesti tippkokk Martin Meikas avab 13. juunil Tallinna südalinnas neljast elemendist ning põhjamaistest- ja aasiapärastest maitsetest kantud restorani O2. Maitsemeka saab olema avatud argipäeviti ka lõunatamiseks, õhtuse fine dining'u võimalus on külaliste päralt neljapäevast laupäevani.

Martin Meikase sõnul jääb sõnadest maitseelamuste kirjeldamiseks alati vajaka ning seetõttu leiutas ta oma uue restorani suunitluse kirjeldamiseks omadussõna skandinaasiapärane. «Neljast elemendist inspireeritud tehnikad, sealhulgas tuli dominantsena ning puhtad toorained meie põhjamaisest köögist kui eksootilisemast Aasiast, kõlavad suurepäraselt kokku. Ka meeskond on meil taaskord esmaklassiline, sommeljeedest kuni auhinnatud kokkade ning kogenud personalini», lisas Meikas. Meikas lisas, et tema esimene ambitsioon on võita taas külaliste südamed, mis teadagi käib ikka kõhu kaudu, ning alles siis keskenduda auhindadele.

Kokkade meeskonda kuuluvad Hugo Paul Aav, Mihkel Must, Inna Sergejeva, Jevgeni Kolikov, Michel Davide Albertoni ja Elina Meikas. Baariteeninduse eest hoolitseb Jekaterina Karpovits ning sommeljeena asub tööle Vladimir Koppel. Restorani teenindusjuht on Sass Tamming ning juhataja Marie Viiol.

Ruumide sisearhitekt on Mari Ots (Koger) sisearhitektuuribüroost UDDU, kes juhindus nii materjalide, värvide kui mustrite valikul ajatusest, kestvast ilust.

Restoran O2 asub Tallinnas Neutra torni esimesel korrusel aadressil Maakri 23a. Avamisajad on esmaspäevast reedeni lõunati kell 12–15 ning neljapäevast laupäevani õhtuti kell 18–23. Õhtusöögibroneeringuid on võimalik teha juba praegu keskkonna dinnerbooking.ee kaudu. Lisaks rikkalikule toidumenüüle pakub toidukoht ka valitud joogikaarti ning kogenud sommeljeede nõuandeid kohapeal.

Martin Meikas on üle mitmekümneaastase kogemusega Eesti tippkokk, kes on ehitanud üles restoranid Ö ja Kaks Kokka ning töötanud peakokana restoranis Noa. Oma karjääri alustas ta Pädaste mõisa restoranis.

Kommentaarid
Tagasi üles