/nginx/o/2025/06/06/16900191t1h70eb.jpg)
Suvisemad soojakraadid, grilliõhtu või homne suvistepüha, igal juhul on aeg lauad suvemeelseks sättida. Nami-Nami retseptikogu eestvedaja Pille Petersoo noppis oma suveroogade repertuaarist välja popimad ahvatlused: krõbedad peedid ja kartulid, vahemereliku dipi ja lõunanaabrite estraaditähe Laima Vaikule külmtordi.
Kuigi netiavarustest jõuab meiegi kodukokkajateni pidevalt toidutrendiplahvatusi, ei ole neis roogades enamasti midagi uut, tõdeb Nami-Nami juht Pille Petersoo. Kes pikemalt ja rohkem toidumaailmaga seotud, teab, et näiteks viinamakaronid ehk pasta alla vodka, kus tomatikastet praavitatakse natukese (pipra)viinaga, on pärit juba 1960ndate Roomast ja seda tegid vist kõik briti kokad 2004. aasta suvel, kui Nigella Lawson jagas ideed oma kokaraamatus «Feast» («Pidusöök»). Petersoogi tutvustas seda pastarooga oma nüüdseks juba 15 aastat tagasi ilmunud esimeses kokaraamatus «Nami-Nami kokaraamat».