Skip to footer
Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

ARSTID HOIATAVAD Armastatud vili ei pruugi kõigile sobida

Pilt on illustreeriv.

Kirsid sisaldavad rohkelt antotsüaane ja flavonoide, mis aitavad vähendada põletikku ja toetavad organismi kaitsevõimet. Nende regulaarne tarbimine aitab nii mõnegi tervisehäda vastu, ent päris kõigile need siiski ei sobi.

Kirsid sisaldavad rikkalikult antioksüdante. Mida tumedam on marjade värvus, seda suurem on kasu organismile. Eelkõige aitavad kirsid vähendada südamehaiguste tekkimise riski. Tänu antioksüdantidele aitavad kirsid ennetada või aeglustada rakukahjustusi. Lisaboonus on see, et kirsid sisaldavad C-vitamiini, mis soodustab kollageeni tootmist ja on kasulik naha tervisele.

Mõnedes uuringutes on leitud muu hulgas, et kirsid sisaldavad ühendeid, mis pärsivad vähirakkude, sealhulgas rinna-, maksa-, käärsoole-, kõhunäärme-, kopsu- ja nahavähirakkude kasvu. Tumedad kirsid sisaldavad fenoolhappeid ja flavonoide, mis mõjutavad vähirakkude proliferatsiooni ja sissetungi ümbritsevatesse kudedesse, kirjutab tsn.ua.

Kommentaarid

Märksõnad

Tagasi üles