Skip to footer
Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

ETTEVAATUST Need toidud muudavad higilõhna eriti ebameeldivaks

Pilt on illustreeriv.

Ebameeldiva kehalõhna põhjusteks on kas liigne higistamine, igapäevase hügieeni hooletusse jätmine või ka mõni ebameeldiv terviseprobleem. Hiljutised uuringud tõestavad, et ka inimese toidulaual on oma roll mängida.

Higinäärmete eritatav vedelik ei haise iseenesest. 98 protsenti higist moodustab vesi ja ülejäänud 2 protsenti koosneb erinevatest ainetest, muu hulgas tsingist, vasest, rauast, niklist ja kaadmiumist. Soodsas niiskes keskkonnas kogunevad bakterid ja hakkavad aktiivselt tegutsema. Bakterite tegevusel lagunevad jääkained tekitavadki ebameeldiva higilõhna. Kui inimesel puudub võimalus kohe pärast higistamist duši all käia, suureneb bakterite ja nende jääkainete arv ning selle tulemusena muutub lõhn veelgi teravamaks.

Siin on toidud, mis võivad lõhna veelgi ebameeldivamaks muuta:

Kommentaarid
Tagasi üles