Millised toiduained on kvaliteetsed?
Olulised on veel välimus, tervislikkus ning Eesti puhul ka kodumaisus. Eestimaiste toodete kvaliteeti peavad kõrgeks ka siin elavad mitte-eestlased. Sellest lähtuvalt jälgivad Eesti elanikud sisseoste tehes teistest enam ka toiduainete päritolumaad.
Uuringut kommenteerinud Eesti Toiduainetetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepp sõnas, et antud tulemused on kooskõlas varasemate uuringutega, mis on näidanud, et üle 70 protsendi eestlastest eelistab kodumaist toidukaupa.
Lätis-Leedus kodumaisust toiduainete kvaliteedi tunnusena ei mainita ja ka päritolumaa jälgijaid on seal Eestiga võrreldes vähem.
Samas on jälle Eestis vähem neid inimesi, kelle jaoks oleks oluline pakend, Lätis-Leedus on aga korralikust materjalist, korrektselt suletud ja hea disainga pakend inimestele tähtis.
Potisepp selgitas, et Eestis on toodete pakendid juba aastaid väga heal tasemel, Lätis-Leedus on aga arenguruumi ning sellest arvatavasti ka erinevus.
Uuringu viis toiduainetööstuse liidu tellimusel läbi firma Faktum&Ariko.