Värske uuring: klaasike veini teeb rohkem kahju kui kasu
Uuringust selgus, et alkoholi tarvitamine tõstab suu-, kurgu-, söögitoru ja käärsoolevähki haigestumise tõenäosust üheksa kuni 168 protsendi võrra, vahendas Reuters.
Instituudi rahvatervise osakonna juhataja Martine Le Quellec-Nathan sõnas, et inimestel tuleb tähelepanelik olla ja süüa tasakaalustatult. Mis puudutab alkoholi, siis tuleb aru saada, et alkohol tõstab vähiriski ning seda juba esimese klaasiga.
Prantslased ei paista aga instituudi hoiatustest hoolivat. Pariisi kesklinnas veini saatel lõunasööki nautinud seltskonna liige Serge Bubois ütles Reutersile, et tihti soovitavad isegi arstid päevas klaasikese veini juua, kuna see mõjub hästi südamele ja veresoontele. «Nüüd aga öeldakse meile, et see tekitab vähki,» tõi Bubois välja vastuolu.