Värske uuring: klaasike veini teeb rohkem kahju kui kasu

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse vähiinstituudi tehtud värske uuringu tulemused seavad kahtluse alla levinud müüdi, et klaasike veini päevas teeb tervisele head. Teadlaste sõnul tõstab väikestes kogustes regulaarne alkoholitarbimine vähiriski.

Uuringust selgus, et alkoholi tarvitamine tõstab suu-, kurgu-, söögitoru ja käärsoolevähki haigestumise tõenäosust üheksa kuni 168 protsendi võrra, vahendas Reuters.

Instituudi rahvatervise osakonna juhataja Martine Le Quellec-Nathan sõnas, et inimestel tuleb tähelepanelik olla ja süüa tasakaalustatult. Mis puudutab alkoholi, siis tuleb aru saada, et alkohol tõstab vähiriski ning seda juba esimese klaasiga.

Prantslased ei paista aga instituudi hoiatustest hoolivat. Pariisi kesklinnas veini saatel lõunasööki nautinud seltskonna liige Serge Bubois ütles Reutersile, et tihti soovitavad isegi arstid päevas klaasikese veini juua, kuna see mõjub hästi südamele ja veresoontele. «Nüüd aga öeldakse meile, et see tekitab vähki,» tõi Bubois välja vastuolu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles