Sitsiilia vorstid porrulaugu-kartulipüree, röstitud tomatite ja punasigurisalatiga
Koostisained
3 kg kontideta sealiha õlatükki
1 tl apteegitilli seemneid
meresoola ja värskelt jahvatatud musta pipart
1/2 tl kuivatatud tšillipipart
vorsti tegemiseks naturaalsool, näiteks lambasool (pesta soolase veega)
1 punasiguri salatit, pestud ja viilutatud
sidruniviilud
Grillitud tomatid
12 väikest kobartomatit
4 koorimata küüslauguküünt
1 spl oliiviõli
Porrulaugu-kartulipüree
500g kartuleid (soovitatavalt Desiree sort), kooritud ja väikesteks kuubikuteks lõigatud
piim
1 loorberileht
1/2 porrulauku (valge osa, peeneks hakitud)
50 g võid
Kaste
2 spl oliiviõli
1/4 sidruni mahl
1 spl punaseveiniäädikas
1. Eemalda sealiha kamara alt rasv. Viska kamar ära ning lõika rasv ja liha väikesteks kuubikuteks. Aja kuubikud läbi hakklihamasina, kasutades jämedat riivi. Sega hakkliha hulka fenneli ehk apteegitilli seemned, sool, must pipar ja tšillipipar ning sega kõik vorstitaignaks.
2. Täida vorstisooled või -kiled elektrilise vorstipritsi abil vorstitaignaga. Tee vorstile neli keerdu, nii et moodustub ussitaoline rõngas. Kinnita kõik keerud bambusvardaga. Jäta vorst kaetult üheks tunniks külmutuskappi.
3. Eelsoojenda ahi 150°C-ni.
4. Röstitud tomatite valmistamiseks aseta tomatid ja küüslauguküüned küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja piserda üle õliga. Maitsesta soola ja pipraga. Küpseta ahjus 45 minutit või kuni tomatid on pehmed, kuid mitte lagunenud.
5. Porrulaugu-kartulipüree valmistamiseks aja kartulid, piim, loorberileht ja porru keskmise suurusega kastrulis keema. Maitsesta soola ja pipraga. Keeda tasasel tulel, kuni kartul ja porru on pehmed. Kurna. Eemalda porru, jäta piim alles ning aja kartul läbi pressi või peene sõela. Sega juurde või ja osa allesjäänud piimast. Maitsesta, kui vaja ja kata kinni, et toit ei jahtuks.