Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kartulisalati asemel

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Pille Petersoo

Pille kokkab
Nami-nami toiduportaali eestvedaja Pille Petersoo pakub välja lihtsa krevetisalati, millele lisab suvemaitset rohke till.

See lihtne rootsipärane krevetisalat (räksallad) sobib hästi niisama söömiseks, ent ka röstitud saia-leiva peale. Kõige maitsvama salati saab plastämbrites müüdavatest soolvees või kerges marinaadis krevettidest, mis on esmalt kooritud-keedetud.

Oluliselt taskukohasema salati jaoks kasuta külmutatud ja korralikult sulatatud krevette. Sarnast salatit armastavad ka taanlased, ent nemad lisavad salatile tükeldatud valget konservsparglit.

Antud kogusest jätkub neljale kuni kuuele sööjale.

•    500 g puhastatud keedetud krevette (soovitatavalt soolvees või marinaadis)

•    1 dl head majoneesi

•    1 dl hakitud värsket tilli

•    umbes poole sidruni mahl

•    1 tl mahedat paprikapulbrit

•    0,25 tl värskelt jahvatatud valget või musta pipart

Kui kasutad külmutatud krevette, pane need eelmisel õhtul külmkappi sulama. Kurna sõelal, suru käte vahel kergelt kuivemaks. Marinaadis või soolvees krevetid tõsta enne tarvitamist sõelale nõrguma.

Sega kausis majonees, hakitud till. Maitsesta sidrunimahla, paprikapulbri ja (valge) pipraga.

Lisa korralikult nõrutatud krevetid ja sega kõik komponendid läbi.

Tõsta salat serveerimiskaussi, kaunista mõne kenama kõrvale pandud kreveti ja tillioksaga.

Serveeri kohe või kata salatikauss toidukilega ja lase paar tundi külmkapis maitsestuda.

Tagasi üles