Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Lugeja retseptisoovitus: praetud pirukad

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Foto: Caro / Scanpix

Tarbija24.ee avaldab lugeja saadetud retseptisoovituse. Vabariigi aastapäeva ja läheneva naistepäevaga seoses ootame lugejatelt kuni 5. märtsini põnevaid retsepte, mille saatjate vahel loosime 6. märtsil välja ühe restorani Kaerajaan ja ühe restorani Da Vinci kinkekaardi.

Ämma pirukad

1 pakk kohupiima

1 muna

näpuotsatäis suhkrut

näpuotsatäis soola

1 tl soodat äädikaga

1-1,5 klaasi jahu

Hõõru kohupiim lusikaga, nii et ei jääks tükikesi. Lisa muna, sool ja suhkur. Sega ning lisa jahu ja sooda-äädika segu. Taigen peab jääma pehme.

Täidiseks võib kasutada hautatud kapsast, keedetud muna maitserohelisega, praetud hakkliha sibulaga, kohupiima vaniljega vms.

Rulli taigen parajalt õhukeseks ja lõika sellest ringikujulised kettad. Aseta peale täidis ja vormi kenad pirukad. Kuumuta pann ja prae pirukaid tasasel tulel ühtlaselt kõigilt neljalt küljelt.

Autor: Vilve

Tagasi üles