Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kodumaist leiba ja saia jääb üha vähemaks

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Sirje Niitra
Copy
Kodumaist leiba-saia jääb järjest vähemaks.
Kodumaist leiba-saia jääb järjest vähemaks. Foto: Ergo Kuld

Kui aasta tagasi poes leiba-saia valides võis kindel olla, et kogu kaup on valmistatud kodumaisest viljast, siis praegu on kümnest leivapätsist üheksa küpsetatud Eesti rukkist.


Saia puhul ei ole hetkeseis nii roosiline - kümnest pätsist on neli Eesti, neli Läti ja kaks Leedu nisust, kirjutab

Maaleht

.

Mullusest vihmasagarate vahel koristatud rekordilisest üle 65 000tonnisest rukkisaagist kõlbas toiduviljaks alla poole. Nisuga oli lugu hullem ja pea kogu suvinisu läks loomasöödaks.

Ka tänavu pole kindel, kas sügisel saame Eestimaa põldudelt kogu vajaliku rukki ja nisu või peame seda piiri tagant juurde vedama.

Märksõnad

Tagasi üles