Kui aasta tagasi poes leiba-saia valides võis kindel olla, et kogu kaup on valmistatud kodumaisest viljast, siis praegu on kümnest leivapätsist üheksa küpsetatud Eesti rukkist.
Kodumaist leiba ja saia jääb üha vähemaks
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saia puhul ei ole hetkeseis nii roosiline - kümnest pätsist on neli Eesti, neli Läti ja kaks Leedu nisust, kirjutab
.
Mullusest vihmasagarate vahel koristatud rekordilisest üle 65 000tonnisest rukkisaagist kõlbas toiduviljaks alla poole. Nisuga oli lugu hullem ja pea kogu suvinisu läks loomasöödaks.
Ka tänavu pole kindel, kas sügisel saame Eestimaa põldudelt kogu vajaliku rukki ja nisu või peame seda piiri tagant juurde vedama.