Kuremarjad on küll hapud, kuid nende suur kasu tervisele on laialt tuntud. Näiteks teavad paljud, et jõhvikate abil saab ravida neeru- ja põiepõletikku.
Jõhvikas puhastab organismi ja turgutab immuunsust
Teadlased on nüüdseks kindlaks teinud, et C-vitamiinirikaste jõhvikate söömine turgutab ka immuunsüsteemi ja puhastab organismi mürkidest, vahendab Zest.
Florida ülikooli teadlased tegid eksperimendiga selgeks, et kahe kuu jooksul igapäevaselt joodud jõhvikamahl parandas katsealuste immuunsüsteemi ning seejärel jäid mahla joojad vähem grippi ning külmetushaigustesse.
Jõhvikamahla abil saab naturaalsel teel manustada kehale vajalikke antioksüdante. Uuringute kinnitusel saab toidulisanditega võrreldes keha jõhvikas sisalduvatest antioksüdantidest rohkem kasu, et organismi puhastada ja säilitada raku tervist.
Selleks, et ravida põiepõletikku, peaksid kahe nädala jooksul sööma iga päev portsu kuivatatud jõhvikaid või jooma klaasi jõhvikamahla. Seejärel ei tohiks sa järgneva kuue kuu jooksul uuesti põiepõletikku jääda.
Tuftsi ülikooli teadlane Jeffrey Blumberg tegi kindlaks, et jõhvikates sisalduvad ained ei lase infektsiooni tekitavatel bakteritel ligikaudu kuue kuu jooksul põide pidama jääda. Seega väheneb ka oht uuesti haigestuda.