Päevatoimetaja:
Kristina Kostap
Saada vihje

Aasiapärased pelmeenid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Aasiapärased pelmeenid
Aasiapärased pelmeenid Foto: Kirjastus Pegasus

Ilma lihata pelmeenid on mõeldud taimetoitlastele. Retsept pärineb värskest taimetoidu kokaraamatust «Toidud ainult taimedest».

Kogus: kahele

Tainas

1 tass jahu
½ tassi vett
1 tl soola

Täidis

1 porgand
2 keedetud kartulit
2 peotäit hiina kapsast
2 küüslauguküünt
½ tšillikauna
Väike jupp porrut
1 tl karripulbrit
1 sl sojakastet
Soola

Valmistamine

Sega tainas ja lase sel vähemalt 5 minutit seista. Tükelda tšilli, porru, küüslauk, hiina kapsas ja riivi porgand. Prae köögiviljad pannil kergelt läbi, tõsta kaussi ja riivi juurde keedetud kartul. Maitsesta karripulbri, sojakastme ja soolaga. Lase jahtuda.

Rulli tainas õhukeseks ja lõika tassi abil sobiliku suurusega kettad. Pane iga ketta sisse täidist. Niisuta ääred märja näpuga, keera tainaotsad kokku ja suru servad kahvliga kinni. Küpseta eelkuumutatud ahjus 180 °C juures 10-25 minutit. Serveeri dipikastme või maitsestamata sojajogurtiga.
 

Märksõnad

Tagasi üles