Ilma lihata pelmeenid on mõeldud taimetoitlastele. Retsept pärineb värskest taimetoidu kokaraamatust «Toidud ainult taimedest».
Aasiapärased pelmeenid
Kogus: kahele
Tainas
1 tass jahu
½ tassi vett
1 tl soola
Täidis
1 porgand
2 keedetud kartulit
2 peotäit hiina kapsast
2 küüslauguküünt
½ tšillikauna
Väike jupp porrut
1 tl karripulbrit
1 sl sojakastet
Soola
Valmistamine
Sega tainas ja lase sel vähemalt 5 minutit seista. Tükelda tšilli, porru, küüslauk, hiina kapsas ja riivi porgand. Prae köögiviljad pannil kergelt läbi, tõsta kaussi ja riivi juurde keedetud kartul. Maitsesta karripulbri, sojakastme ja soolaga. Lase jahtuda.
Rulli tainas õhukeseks ja lõika tassi abil sobiliku suurusega kettad. Pane iga ketta sisse täidist. Niisuta ääred märja näpuga, keera tainaotsad kokku ja suru servad kahvliga kinni. Küpseta eelkuumutatud ahjus 180 °C juures 10-25 minutit. Serveeri dipikastme või maitsestamata sojajogurtiga.