Merrit kokkab
MerMeri kodurestorani perenaine Merrit Kiho räägib, kuidas ta oma külalistele maasikatega pardisalatit teeb.
Suvesalat pardifileega
Selle salati teeb iseäranis eriliseks omatehtud kuusevõrsesiirup, kuid kui seda käepärast pole, sobib asendajaks ka vahtrasiirup või vedel mesi. Tõelist suvemaitset lisavad aga maasikad, mida võib salatisse poetada nii palju, kui suu kutsub.
Neljale eelroaks, kahele põhiroa asemel
• kaks pardifileed
• paar sl kuusevõrse- või vahtrasiirupit, sobib ka vedel mesi
• väheke tšillit
• rohelist salatit – jääsalat, rooma salat, lollo rosso
• südamest maasikaid
• veidike piiniaseemneid
• palsamiäädikat
• oliiviõli
• meresoola, musta pipart
Tee pardifileedele nahapoolde terava noaga sisselõiked. Siis pane filee kuusevõrsesiirupisse ja tšillitükikestesse mõneks tunniks marineeruma. Tupsuta liha kuivaks, aseta, nahapool all, külmale pannile. Aja pann keskmiselt kuumaks ja küpseta u 5 minutit, seejärel teiselt poolt sama kaua. Siis pane part 180-kraadisesse ahju u 10 minutiks järelküpsema. Mässi ahjust võetud filee fooliumisse paarikümneks minutiks rahunema.
Samal ajal tee salatipadi: rebi sellesse meelepärane kogus erinevat rohelist salatit ja tükelda sekka maasikad. Viiluta peale pardifilee ja lisa juurde röstitud piiniaseemneid.
Kastmeks sega üks osa kuusevõrsesiirupit sama koguse palsamiäädikaga, lisa kaks osa oliiviõli. Maitsesta tunde järgi meresoola ja värskelt jahvatatud musta pipraga.