Lihtsalt ja kiirelt valmiv krevetisalat saatest «Minu köök on parim», on oma kerguse tõttu väga sobilik kõhutäide just soojadeks suvepäevadeks.
Krõbedad munanuudlitesse keeratud krevetid Vietnami salatiga
Ettevalmistusaeg: 30 min
Küpsetamisaeg: 15 min
Portsjoneid: 4
Koostisained
50 g munanuudleid
12 värsket kooritud sabadega kuningkrevetti
2 pooleks lõigatud laimi
Friteerimiseks taimeõli
Maitsestamiseks soola ja pipart
Kaunistuseks peenelt viilutatud punane tšillikaun
Salat
½ seemneteta ja peenelt viilutatud pikka kurki
3 peenelt viilutatud rohelist sibulat
1 pikk värske punane tšillikaun - seemneteta, peenelt viilutatud
Suur peotäis värskeid piparmündilehti
Suur peotäis värskeid basiilikulehti
Suur peotäis värskeid koriandrilehti
2 spl röstitud maapähkleid
80 g kärbitud lumiherne võrseid
80 g kärbitud oavõrseid
200 g salatilehti
Kaste
2 spl laimimahla
1 spl kalakastet
2 spl magusat tšillikastet
2 spl tuhksuhkrut
Valmistamine
1. Keeda nuudleid pakendil toodud juhiseid järgides. Jaga nuudlid 12 portsjoniks. Keera iga kreveti ümber portsjonijagu nuudleid.
2. Kastme tegemiseks sega kõik koostisained (nimekiri on ülal) väikeses kausis kokku ja vispelda, kuni suhkur on sulanud.
3. Pane kõik salati koostisained keskmise suurusega kaussi. Lisa kaste. Tõsta salat õrnalt läbi, kuni kõik koostisained on segunenud.
4. Küpseta pooleks lõigatud laime grillil 5 minutit või kuni need on pruunid.
5. Friteeri nuudlitesse keeratud krevette portsjonite kaupa 2-3 minutit või kuni nuudlid on kuldsed. Aseta köögipaberile nõrguma. Maitsesta soola ja pipraga.
6. Serveeri krevette salati ja grillitud laimidega. Kaunista tšilliga.
Nõuanne
• Kui soovite keerdudega tšillikaunistust, asetage tšilliribad jääkülma vette ja oodake, kuni need keerdu tõmbuvad.