Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Lugeja retseptisoovitus: vaese riigi pirukas

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Saia lõikamine.
Saia lõikamine. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht
Tarbija24.ee avaldab lugeja saadetud retseptisoovituse.

Vaese riigi pirukas

saia

ca 100 g sinki, vorsti, juustu

2 muna

klaas piima

soola, liha üldmaitseinet

veidi õli või küpsetusmargariini

Pane praeahi sooja ja määri pann või koogivorm rasvainega. Lõika saiaviilud pooleks ja kata nendega vormi põhi. Haki sink, vorst ja juust kuubikuteks ning laota saiakihile. Pane selle peale teine kiht saiaviile.

Klopi munad piimaga lahti, lisa maitseained ja vala segu pannile nii, et ülemine kiht ülatuks vedeliku sisse. Kõige peale aseta mõned ribadeks lõigatud juustuviilud või veidi majoneesi.

Lükka kogu kupatus ahju ja küpseta 15-20 minutit kuni piruka pealispind on kuldkollaseks tõmbunud.

Autor: Tiina

Märksõnad

Tagasi üles