Tarbija24.ee avaldab lugeja saadetud retseptisoovituse.
Lugeja retseptisoovitus: vaese riigi pirukas
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaese riigi pirukas
saia
ca 100 g sinki, vorsti, juustu
2 muna
klaas piima
soola, liha üldmaitseinet
veidi õli või küpsetusmargariini
Pane praeahi sooja ja määri pann või koogivorm rasvainega. Lõika saiaviilud pooleks ja kata nendega vormi põhi. Haki sink, vorst ja juust kuubikuteks ning laota saiakihile. Pane selle peale teine kiht saiaviile.
Klopi munad piimaga lahti, lisa maitseained ja vala segu pannile nii, et ülemine kiht ülatuks vedeliku sisse. Kõige peale aseta mõned ribadeks lõigatud juustuviilud või veidi majoneesi.
Lükka kogu kupatus ahju ja küpseta 15-20 minutit kuni piruka pealispind on kuldkollaseks tõmbunud.
Autor: Tiina