Ettevalmistusaeg: 2 tundi (koos jäätise valmistamisega)
Küpsetusaeg: 20 minutit
Kogus: 4 inimesele, 8 pannkooki
Koostisained:
130 g pruuni suhkrut
2 tl jahvatatud kaneeli
¼ tl jahvatatud muskaatpähklit
50 g peeneks hakitud kreeka pähkleid
140 ml oliiviõli
150g nisujahu
250 g isekerkivat jahu*
300 ml sooja vett
Kaunistamiseks kreeka pähkli viile
* Isekerkiva jahu saamiseks lisage 250 g nisujahule 1 suure kuhjaga teelusikatäis küpsetuspulbrit ja 1 väikse kuhjaga teelusikatäis peent soola. Segage jahusegu hästi läbi, soovitatavalt sõeludes.
Sega väikses kausis pruun suhkur, kaneel ja muskaatpähkel. Pane 2 tl segu kõrvale, seejärel lisa suuremale segule juurde kreeka pähklid.
Taigna tegemiseks sõelu nisujahu ja isekerkiv jahu suurde kaussi. Lisa enamik veest ja õli ning sega. Kui segu jääb kuivaks, siis lisa veel vett ja õli. Tõsta tainas jahusele lauale ja sõtku 10 minutit kuni tainas on pehme ja sile. Kata toidukilega ja pane 1 tunniks külmkappi. Jaga tainas 8 ühesuuruseks palliks ja raputa kergelt jahuga üle.
Kui sul on olemas pastamasin, siis säti see kõige laiemale seadele, seejärel lase tainas masinast läbi. Vähenda vahet ühe täkke kaupa kuni jõuad kõige madalama seadeni, tainas on peenike ja umbes 60 cm pikk. Korda sama ülejäänud taigna tükkidega. Kui sul pastamasinat pole, siis rulli tainas käsitsi.
Pintselda kõik taignalehed kergelt oliiviõliga üle ja puista kõrvale pandud suhkruseguga üle. Voldi taigna üks ots 8 cm kauguselt üle taigna. Voldi järjest kuni lõpuni. Lõpptulemuseks on 8 sentimeetri laiune ümbriku-kujuline pannkook. Lõika ääred ühtlaseks.