Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Letikaup ei pruugi pakendatud toidust odavam olla

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Siiri Erala
Copy
Lihalett.
Lihalett. Foto: Marianna Loorents/Õhtuleht
Kuigi inimeste seas on levinud arvamus, et letikaup on pakendatud toidust odavam, lükkavad tootjad ja kaupmehed selle väite ümber.

Rakvere Lihakombinaadi juhatuse esimees Anne Mere rääkis Äripäevale, et nemad panustavad pakendatud toidukauba valmistamisesse. Üle Eesti on firmal küll 50 lihaletti, kuid lahtise kauba müüki nad suurendada ei kavatse.

Pakendamata liha müümine on tootja jaoks keerulisem ja riskantsem, sest lahtiselt säilib toidukraam paremal juhul mõni päev, mitte rohkem.

Lisaks ei tule pakendamata kaup tarbijatele ilmtingimata odavamalt kätte, seda kinnitasid nii Mere kui ka ASi Prisma Peremarket ostujuht Tiia Karu.

Tagasi üles