Ajakirjas Naised on toodud lihtne ja kiire õpetus, kuidas kerge vaevaga ise näiteks kartulikrõpse valmistada ilma liigselt soola või rasva lisamata.
Valmista ise köögiviljakrõpsud
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõigepealt tuleks kartulist koorija või spetsiaalse viilutajaga õhukesed rattad lõigata ja asetada need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Piserda laastud kergelt õliga üle ja puista maitse järgi peale soola, ürte või muid meelepäraseid maitseaineid.
Aseta kartulilaastud ahju küpsema, lase neil ahjus olla kuni need on krõbedad ja kuldpruunid.
Täpselt samamoodi saab krõpse valmistada ka pastinaagist ja punapeedist, ka porgand on sel kujul maitsev.